Student Future Day logo
  • Tvrtke
  • Alumni
Atlantic grupa

“15. Student Future Day u online izdanju ispunio je sva moja očekivanja, pa i više. Skupilo se mnogo studenata, teme su budile raspravu, a studenti su postavljali veoma zanimljiva pitanja. Zadovoljna sam organizacijom cijelog događaja te mi je drago što sam imala priliku čuti razmišljanja studenata o trenutnoj situaciji. Osim toga, slušavši kolegice iz drugih kompanija, bilo je jasno kako smo svi veoma slično reagirali na “novo normalno”, efikasno mu se prilagodili i izvukli najbolje iz cijele situacije. Veselim se budućim Student Future Days-ima!”

Franck

“Student future day je odlična prilika za upoznavanje poslodavaca i studenata, a ono što nam je bilo iznimno drago vidjeti je proaktivnost studenata i dosta praktičnog znanja koje imaju, ali ga žele produbiti dodatnim savjetima. Ove godine smo doprinijeli njihovoj pripremi za selekcijski postupak simulirajući pojedinačne intervjue i dajući savjete za pripremu životopisa. Kroz ugodno druženje smo puno saznali jedni o drugima! “

Moj posao

“Veseli nas proaktivnost studenata koji su uvijek spremni na interakciju i pokazuju interes za stjecanjem novih znanja i vještina.”

Platinum Invest

“Vjerujemo da mladima treba pružiti priliku, motivirati ih te poticati njihov osobni razvoj stoga se svake godine vracamo kako bi našli mlade nade.”

Vindija

“Zapošljavanje mladih i ulaganje u njihov razvoj kroz mentorstvo i podršku ulaganje je u buducnost kompanije.”

Coca Cola

“Već neko vrijeme imamo odličnu suradnju sa ZŠEM-om i vašim Career Centrom. Svaki put nas vaši studenti oduševe sa svojim out of the box razmišljanjem, ambicioznošću i radoznalošću. Uvijek se rado vratimo i odgovorimo na svaki poziv koji dobijemo od vas i nadamo se nastaviti suradnju i u budućnosti!”

HANFA

“Student Future Day prilika je svim poslodavcima da se ciljano predstave studentima ZŠEM-a te prezentiraju svoje poslovanje i mogućnosti zapošljavanja te privuku kvalitetne kandidate kao buduće zaposlenike te predstavlja događaj koji omogućava sklapanje poslova i kvalitetnih poznanstava. Bila je to prilika da studenti nauče više o djelokrugu rada i odgovornostima Hanfe, strukturi financijskog sektora u Hrvatskoj, edukativnim aktivnostima i angažmanu koji Hanfa ulaže u povećanje financijske pismenosti. Također smo studentima predstavili i studentske stipendije Hanfe, mogućnost obavljanja studentske prakse te pripravništva.”

Transcom

“Sretni smo što smo imali priliku sudjelovati i pružiti priliku studentima da upoznaju našu tvrtku i proces zapošljavanja te im pritom omogućiti da se oslobode straha od prijave i razgovora za posao. Studente treba ohrabriti da vjeruju u sebe, svoje znanje i vještine te ih potaknuti da spremno zakorače u poslovni svijet. Ponosni smo što smo svojim prisustvom pružili podršku njihovoj budućnosti i zahvaljujemo na interesu koji su pokazali za rad u tvrtci Transcom.”

Samsung

“Bila nam je iznimna čast sudjelovati na prvom on line “Student future day-u”. Vidjeti toliku zainteresiranost studenata nam je dalo novi vjetar u leđa kako bez obzira na okolnosti treba nastaviti održavati aktivnosti i dijeliti znanja. Organizacija je bila odlična, te se veselimo daljnjim druženjima i virtualnim eventima.”

JTI

“Bilo je zadovoljstvo učestvovati na 15. Student Future Day događaju i saznati kako se kolege iz drugih kompanija suočavaju sa novom realnošću, kao i saslušati i više nego zanimljiva pitanja novih generacija i otkriti nove prizme njihovog razmišljanja o zapošljavanju i upoznati se sa time šta je njima bitno kod budućih poslodavaca. Ovakvi događaju su danas bitniji nego ikad, kako se ne bismo otuđili i kako bismo i dalje gajili zdrave dijaloge između kompanija i studenata koji nose nove ideje i razmišljanja sa sobom. Hvala organizatorima što su nam i u ovim uslovima obezbedili sjajne uslove da se povežemo!”

“Preddiplomski studij Ekonomija i management na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa upisao sam u ak. god. 2014./15., te diplomirao 2018. godine. ZŠEM me dojmio svojim predavačima s iznimnim međunarodnim iskustvom te individualnim pristupom studentima. Tijekom studiranja koristio sam mogućnost studenskih praksa, na što potiče i sam ZŠEM. Osobno bih to preporučio svakom studentu, kako bi pri završetku ili već i prije završetka studija saznali kojim putem žele nastaviti svoju karijeru. Svoj sam „poziv“ pronašao u financijama. Trenutno radim kao asistent u Odjelu savjetovanja pri poslovnim transakcijama (eng. Transaction advisory services) u EY-u. EY me osvojio interaktivnom radionicom „Tvoja karijera počinje ovdje“. Radionica je usmjerena studentima te pruža mogućnost upoznavanja sa svakim odjelom unutar EY-a, što iz prve ruke možemo raspraviti s članovima odjela. Moja karijera u EY-u počela je na poziciji studenta (internship), gdje sam imao priliku raditi na raznovrsnim zadacima vezano uz dubinska snimanja (eng. due diligence) kompanija i evaluacijama istih. Najvažnije što se pruža je jedinstvena prilika rada sa stručnjacima na terenu, u svakodnevnim zadacima. Kako sam kroz rad dobivao sve kompleksnije zadatke, a time i sve veću odgovornost na projektima, tako sam dobio priliku i nakon studija nastaviti karijeru u EY-u kao asistent.”

Danijel Franješ, Assistant in Transaction Advisory Services

“Rad u Hanfi, kao i studiranje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa dvije su stvari za koje bih se, da ponovno biram, opet odlučila! Nakon uspješnog završetka preddiplomskog studija, rad u Hanfi, u Direkciji za sistemske rizike, pridonio je da ono što sam naučila i primijenim, ali i da svoje znanje dodatno proširim. Zaposlenje je najvažnija odluka nakon odabira fakulteta. Obzirom da je segment financijskog sektora kojeg Hanfa kao regulator nadzire vrlo širok i diferenciran, zaposlenje u Hanfi pruža mogućnost učenja o poslovanju brojnih pružatelja financijskih usluga (fondova, investicijskih društava, leasing i faktoring društava i osiguranja te tržišta kapitala). Kroz suradnju s ostalim europskim regulatorima također se nudi mogućnost upoznavanja s međunarodnih kontekstom i pitanjima relevantnima za financijski sektor. Drago mi je da sam u radu u Hanfi pronašla područje kojim bih se u budućnosti voljela baviti, i da Hanfa kao poslodavac nudi mjesto za profesionalni, ali i osobni napredak. Sa sigurnošću mogu reći da sam u dosadašnjem radu puno naučila od svojih nadređenih, kolegica i kolega. Međusobna suradnja, timski duh, proaktivno razmišljanje, želja za učenjem i napretkom vrijednosti su koje njegujemo.”

Marko Romanović,Junior Auditor

"Moj početak rada u KPMG-u bio je ujedno i početak 5. godine studija na ZŠEM-u. Kako sam za 5. godinu, odnosno diplomski studij, odabrao MBA program iz područja korporativnih financija, posao u KPMG-u se s tim savršeno poklopio. Kroz predavanja na ZŠEM-u savladao sam teoriju, a kroz rad u KPMG-u naučeno mogao povezati i primijeniti u praksi. S obzirom na navedeno, mislim da je MBA studij i rad u KPMG-u dobitna kombinacija, zahvaljujući dobrim profesorima od strane ZŠEM-a koji će nastavno gradivo učiniti razumljivim i zanimljivim te KPMG-u koji je nepresušan izvor iskustva, ali i razumijevanja za studentske obveze."

Aleksandra Bogdan, Sektor za sistemske rizike i zaštitu potrošača / Direkcija za sistemske rizike.

"U situaciji kada razmišljate koja bi kompanija bila dobra odskočna daska za početak vaše karijere, iskreno bih preporučio tvrtku KPMG, u kojoj sam i sam zaposlen. Naravno ovo nije savjet samo iz razloga što radim u KPMG-u, nego zato što se u ovakvom okruženju osjećam produktivno, razvijam svoj potencijal, kao mlad čovjek, željan znanja, profesionalnog rasta i razvitka. ZŠEM je škola u kojoj možete steći dosta praktičnog znanja, od kojeg će vam dobar dio koristiti tijekom karijere u financijama. Profesori i individualni pristup svakom studentu su najjača karika ZŠEM-a."

Josip Mešin

Damjan trenutno radi kao Junior Risk Manager u InterCapital Asset Managementu (ICAM) gdje koristeći temeljno ekonomsko znanje koje je stekao na ZŠEM-u sudjeluje u osmišljavanju strategija za investicijske fondove, te osigurava da ulaganja fondova zadovoljavaju zahtjeve rizičnosti klijenata i raznih regulativa. Rad u ICAM-u omogućio mu je kako profesionalan razvoj, kroz sudjelovanje u raznim radnim skupinama na razini industrije i svjetskim konferencijama te omogućenim edukacijama, tako i stvaranje osobnih poznanstava sa drugim ljudima u industriji. Damjan također kaže da je zbog otvorenosti komunikacije u ICAM-u dobio jako puno i na širini i dubini ekonomskog znanja poput detaljnih analiza vrijednosti kompanija ili upravljanjem valutnim izloženostima fondova. Damjan je došao u ICAM kao praktikant dok je još bio na preddiplomskom studiju na ZŠEM-u što mu je omogućilo da iz prve ruke vidi kako se u praksi primjenjuju znanja o kojima su na predavanjima razgovarali. Mogućnost paralelnog rada i studiranja olakšao mu je ZŠEM-ov program „studij uz rad“, koji bi preporučio svima koji su voljni uz studij steći i praktična znanja. Pomagalo mu je i to što je bio u stalnoj komunikaciji s profesorima, koji mu odgovaraju i na dodatna pitanja s obzirom na to da je većina profesora sa ZŠEM-a iz “struke”. Tijekom studija na ZŠEM-u, sudjelovao je i na dva projekta, od kojih je jedan osvojio i ASIC Erdut. Cilj ASIC-ovog natjecanja bio je napraviti marketinški plan za općinu Erdut. Kolega Vinković bio je dio tima kojeg je vodila asistentica na ZŠEM-u, Matea Hanžek. Kako bi se bolje upoznali s općinom i njenim stanovnicima tim je otišao u općinu Erdut, što se pokazalo kao krucijalni potez za osvajanje tog internacionalnog natjecanja. Damjan ističe kako unatoč velikom osobnom trudu i zalaganju, sve to ne bi bilo moguće da nije imao podršku profesora, i zato i na diplomskoj razini opet bira ZŠEM na MBA programu Kvantitativnih financija.

"Rad u Lidlu mi je uvelike promijenio mišljenje o trgovini. Prije sam zamišljala posao u trgovini nemaštovitim i pomalo jednodimenzionalnim, ali sam se imala prilike uvjeriti u suprotno u ovih 6 mjeseci. Trgovina je jedna vrlo živa i pragmatična djelatnost koja te tjera da razmišljaš brzo, ne trpi puno praznog hoda i to se provlači kroz svačiji rad, ne samo u prodavaonicama. Zahtijeva tvoju kreativnost, ali onu koja ima uporište u realnim resursima. Volim raditi u Lidlu jer uočavam da ovaj posao razvija moje sposobnosti i uči me strukturi, što mi nikada nije bila jača strana :) Studiranje na ZŠEM-u mi je prije svega pomoglo da shvatim što želim raditi u bliskoj budućnosti. Škola nudi puno mogućnosti koje sam za vrijeme studiranja većinu iskoristila što se je pokazalo kao odličan potez. Profesori, asistenti i studentske službe ZŠEM-a će izgraditi svakog studenta koji želi raditi i biti uspješan u osobu koja može konkurirati za sve poslove na tržištu. Iznimno sam cijenila ZŠEM-ovu kulturu koja je promicala cjeloživotno učenje i koja nikada nije zaostajala za trendovima."

Iva Međugorac, Specijalist u odjelu zapošljavanja i HR marketinga

“Put do cilja nikad nije lagan, zahtjeva volju, upornost, hrabrost i još puno toga. Ono što nas često oblikuje jest upravo naš početak kao i okolina koju biramo. Moj „početak“ na putu prema zrelosti uključivao je školovanje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa na čemu sam ponajprije zahvalna svojim roditeljima koji su mi pružili priliku da budem dio te iste, međunarodno priznate, škole. ZŠEM, osim svojom vizijom koja je zaživjela i pokazala put mnogima, doprinijela je i kvalitetom izvrsnih predavača koji su prenošenjem znanja i vještina potrebnih za poslovanje na globalnoj razini uvelike utjecali na sve nas. Zahvalna sam na svakom iskustvu koje me odvelo tamo gdje danas ponosno stojim kao član PBZ grupe o kojoj imam samo riječi hvale. Moja svakodnevica se konkretno odvija u odjelu Marketinga i sastoji se od puno zanimljivih projekata koje u cijelosti planiramo i iznosimo do kraja. Okružena sam stručnjacima iz tog područja i svaki dan je nova prilika za učenje i nadograđivanje već dobro postavljenih temelja. Moj plan puta nije isplaniran do zadnjeg detalja jer život jednostavno tako ne funkcionira, ali je prepun malih ciljeva koji su samo moji i od kojih ne mislim odustati, a poslodavac koji ne odustaje i gura vas naprijed je poslodavac od kojeg imate što za naučiti. Poslodavac koji ulaže u svoje ljude je poslodavac kojeg treba zadržati. Ne zaboravite, vaš put krojite vi sami, birajte pametno i nikad ne odustajte! Ja sam svoje odabrala, danas sam i ja PBZ.”

Ema Miletić

“Tokom studiranja na ZŠEM-u susreo sam se s velikim brojem tema koje su me dočekale na samom radnom mjestu i uvelike mi olakšale radno iskustvo. Kao glavnu prednost ZŠEM-a istaknuo bih velik broj predavača s dugogodišnjim iskustvom u industriji. S druge strane P&G je multinacionalna kompanija koja ulaže puno u razvoj svojih zaposlenika kroz rad na zanimljivim projektima. Zbog toga P&G predstavlja odličan izbor za studente u potrazi za odličnim poslodavcem.”

Damir Kopljar, Sales Finance Manager Croatia & Slovenia