Student Future Day logo
  • Tvrtke
  • Alumni
Samsung Electronics Austria, podružnica Zagreb

“Uvijek se veselimo suradnji sa ZŠEM-om te nam je bilo zadovoljstvo sudjelovati i na 16. Student Future Day-u. Organizacija je bila odlična, a studenti zainteresirani i motivirani za učenje. Drago nam je što imamo priliku poticati mlade i perspektivne studente na daljnji razvoj. Nema sumnje da će tržište rada uskoro biti obogaćeno zaista visoko motiviranim ljudima koji tek kreću u poslovni svijet. Samsung Electronics kroz svoj internship program također s veseljem očekuje mlade ljude željne daljnjeg učenja. Uvijek smo spremni pomoći studentima da izgrade svoj potencijal uz pomoć naših vrhunskih mentora.”

Orbico Hrvatska d.o.o.

"Vaši studenti su nas oduševili! Vidljivo je kako ulažete trud i kvalitetu u njihovo obrazovanje i educirate ih da šire svoje poglede na svijet. Bilo nam je zadovoljstvo razgovarati s vašim studentima i po prvi put im predstaviti Orbico kao potencijalnog poslodavca. "

Pevex d.d.

"16. Student Future Day, iako po prvi put u online obliku, ispunio je naša očekivanja. Izuzetno nam je zadovoljstvo upoznati studente koji žele saznati više o PEVEX-u, kao i podijeliti savjete koji će im pomoći u njihovom ulasku na tržište rada. Zahvaljujemo ZŠEM-u na odličnoj organizaciji i veselimo se budućim prilikama za razmjenu znanja i iskustava!"

Transcom Worldwide d.o.o.

“Sretni smo što smo imali priliku sudjelovati i pružiti priliku studentima da upoznaju našu tvrtku i proces zapošljavanja te im pritom omogućiti da se oslobode straha od prijave i razgovora za posao. Studente treba ohrabriti da vjeruju u sebe, svoje znanje i vještine te ih potaknuti da spremno zakorače u poslovni svijet. Ponosni smo što smo svojim prisustvom pružili podršku njihovoj budućnosti i zahvaljujemo na interesu koji su pokazali za rad u tvrtci Transcom.”

Atlantic grupa

“15. Student Future Day u online izdanju ispunio je sva moja očekivanja, pa i više. Skupilo se mnogo studenata, teme su budile raspravu, a studenti su postavljali veoma zanimljiva pitanja. Zadovoljna sam organizacijom cijelog događaja te mi je drago što sam imala priliku čuti razmišljanja studenata o trenutnoj situaciji. Osim toga, slušavši kolegice iz drugih kompanija, bilo je jasno kako smo svi veoma slično reagirali na “novo normalno”, efikasno mu se prilagodili i izvukli najbolje iz cijele situacije. Veselim se budućim Student Future Days-ima!”

Franck

“Student future day je odlična prilika za upoznavanje poslodavaca i studenata, a ono što nam je bilo iznimno drago vidjeti je proaktivnost studenata i dosta praktičnog znanja koje imaju, ali ga žele produbiti dodatnim savjetima. Ove godine smo doprinijeli njihovoj pripremi za selekcijski postupak simulirajući pojedinačne intervjue i dajući savjete za pripremu životopisa. Kroz ugodno druženje smo puno saznali jedni o drugima! “

Moj posao

“Veseli nas proaktivnost studenata koji su uvijek spremni na interakciju i pokazuju interes za stjecanjem novih znanja i vještina.”

Platinum Invest

“Vjerujemo da mladima treba pružiti priliku, motivirati ih te poticati njihov osobni razvoj stoga se svake godine vracamo kako bi našli mlade nade.”

Vindija

“Zapošljavanje mladih i ulaganje u njihov razvoj kroz mentorstvo i podršku ulaganje je u buducnost kompanije.”

Coca Cola

“Već neko vrijeme imamo odličnu suradnju sa ZŠEM-om i vašim Career Centrom. Svaki put nas vaši studenti oduševe sa svojim out of the box razmišljanjem, ambicioznošću i radoznalošću. Uvijek se rado vratimo i odgovorimo na svaki poziv koji dobijemo od vas i nadamo se nastaviti suradnju i u budućnosti!”

HANFA

“Student Future Day prilika je svim poslodavcima da se ciljano predstave studentima ZŠEM-a te prezentiraju svoje poslovanje i mogućnosti zapošljavanja te privuku kvalitetne kandidate kao buduće zaposlenike te predstavlja događaj koji omogućava sklapanje poslova i kvalitetnih poznanstava. Bila je to prilika da studenti nauče više o djelokrugu rada i odgovornostima Hanfe, strukturi financijskog sektora u Hrvatskoj, edukativnim aktivnostima i angažmanu koji Hanfa ulaže u povećanje financijske pismenosti. Također smo studentima predstavili i studentske stipendije Hanfe, mogućnost obavljanja studentske prakse te pripravništva.”

JTI

“Bilo je zadovoljstvo učestvovati na 15. Student Future Day događaju i saznati kako se kolege iz drugih kompanija suočavaju sa novom realnošću, kao i saslušati i više nego zanimljiva pitanja novih generacija i otkriti nove prizme njihovog razmišljanja o zapošljavanju i upoznati se sa time šta je njima bitno kod budućih poslodavaca. Ovakvi događaju su danas bitniji nego ikad, kako se ne bismo otuđili i kako bismo i dalje gajili zdrave dijaloge između kompanija i studenata koji nose nove ideje i razmišljanja sa sobom. Hvala organizatorima što su nam i u ovim uslovima obezbedili sjajne uslove da se povežemo!”

“Preddiplomski studij Ekonomija i management na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa upisao sam u ak. god. 2014./15., te diplomirao 2018. godine. ZŠEM me dojmio svojim predavačima s iznimnim međunarodnim iskustvom te individualnim pristupom studentima. Tijekom studiranja koristio sam mogućnost studenskih praksa, na što potiče i sam ZŠEM. Osobno bih to preporučio svakom studentu, kako bi pri završetku ili već i prije završetka studija saznali kojim putem žele nastaviti svoju karijeru. Svoj sam „poziv“ pronašao u financijama. Trenutno radim kao asistent u Odjelu savjetovanja pri poslovnim transakcijama (eng. Transaction advisory services) u EY-u. EY me osvojio interaktivnom radionicom „Tvoja karijera počinje ovdje“. Radionica je usmjerena studentima te pruža mogućnost upoznavanja sa svakim odjelom unutar EY-a, što iz prve ruke možemo raspraviti s članovima odjela. Moja karijera u EY-u počela je na poziciji studenta (internship), gdje sam imao priliku raditi na raznovrsnim zadacima vezano uz dubinska snimanja (eng. due diligence) kompanija i evaluacijama istih. Najvažnije što se pruža je jedinstvena prilika rada sa stručnjacima na terenu, u svakodnevnim zadacima. Kako sam kroz rad dobivao sve kompleksnije zadatke, a time i sve veću odgovornost na projektima, tako sam dobio priliku i nakon studija nastaviti karijeru u EY-u kao asistent.”

Danijel Franješ, Assistant in Transaction Advisory Services

“Rad u Hanfi, kao i studiranje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa dvije su stvari za koje bih se, da ponovno biram, opet odlučila! Nakon uspješnog završetka preddiplomskog studija, rad u Hanfi, u Direkciji za sistemske rizike, pridonio je da ono što sam naučila i primijenim, ali i da svoje znanje dodatno proširim. Zaposlenje je najvažnija odluka nakon odabira fakulteta. Obzirom da je segment financijskog sektora kojeg Hanfa kao regulator nadzire vrlo širok i diferenciran, zaposlenje u Hanfi pruža mogućnost učenja o poslovanju brojnih pružatelja financijskih usluga (fondova, investicijskih društava, leasing i faktoring društava i osiguranja te tržišta kapitala). Kroz suradnju s ostalim europskim regulatorima također se nudi mogućnost upoznavanja s međunarodnih kontekstom i pitanjima relevantnima za financijski sektor. Drago mi je da sam u radu u Hanfi pronašla područje kojim bih se u budućnosti voljela baviti, i da Hanfa kao poslodavac nudi mjesto za profesionalni, ali i osobni napredak. Sa sigurnošću mogu reći da sam u dosadašnjem radu puno naučila od svojih nadređenih, kolegica i kolega. Međusobna suradnja, timski duh, proaktivno razmišljanje, želja za učenjem i napretkom vrijednosti su koje njegujemo.”

Marko Romanović,Junior Auditor

"Moj početak rada u KPMG-u bio je ujedno i početak 5. godine studija na ZŠEM-u. Kako sam za 5. godinu, odnosno diplomski studij, odabrao MBA program iz područja korporativnih financija, posao u KPMG-u se s tim savršeno poklopio. Kroz predavanja na ZŠEM-u savladao sam teoriju, a kroz rad u KPMG-u naučeno mogao povezati i primijeniti u praksi. S obzirom na navedeno, mislim da je MBA studij i rad u KPMG-u dobitna kombinacija, zahvaljujući dobrim profesorima od strane ZŠEM-a koji će nastavno gradivo učiniti razumljivim i zanimljivim te KPMG-u koji je nepresušan izvor iskustva, ali i razumijevanja za studentske obveze."

Aleksandra Bogdan, Sektor za sistemske rizike i zaštitu potrošača / Direkcija za sistemske rizike.

"U situaciji kada razmišljate koja bi kompanija bila dobra odskočna daska za početak vaše karijere, iskreno bih preporučio tvrtku KPMG, u kojoj sam i sam zaposlen. Naravno ovo nije savjet samo iz razloga što radim u KPMG-u, nego zato što se u ovakvom okruženju osjećam produktivno, razvijam svoj potencijal, kao mlad čovjek, željan znanja, profesionalnog rasta i razvitka. ZŠEM je škola u kojoj možete steći dosta praktičnog znanja, od kojeg će vam dobar dio koristiti tijekom karijere u financijama. Profesori i individualni pristup svakom studentu su najjača karika ZŠEM-a."

Josip Mešin

Damjan trenutno radi kao Junior Risk Manager u InterCapital Asset Managementu (ICAM) gdje koristeći temeljno ekonomsko znanje koje je stekao na ZŠEM-u sudjeluje u osmišljavanju strategija za investicijske fondove, te osigurava da ulaganja fondova zadovoljavaju zahtjeve rizičnosti klijenata i raznih regulativa. Rad u ICAM-u omogućio mu je kako profesionalan razvoj, kroz sudjelovanje u raznim radnim skupinama na razini industrije i svjetskim konferencijama te omogućenim edukacijama, tako i stvaranje osobnih poznanstava sa drugim ljudima u industriji. Damjan također kaže da je zbog otvorenosti komunikacije u ICAM-u dobio jako puno i na širini i dubini ekonomskog znanja poput detaljnih analiza vrijednosti kompanija ili upravljanjem valutnim izloženostima fondova. Damjan je došao u ICAM kao praktikant dok je još bio na preddiplomskom studiju na ZŠEM-u što mu je omogućilo da iz prve ruke vidi kako se u praksi primjenjuju znanja o kojima su na predavanjima razgovarali. Mogućnost paralelnog rada i studiranja olakšao mu je ZŠEM-ov program „studij uz rad“, koji bi preporučio svima koji su voljni uz studij steći i praktična znanja. Pomagalo mu je i to što je bio u stalnoj komunikaciji s profesorima, koji mu odgovaraju i na dodatna pitanja s obzirom na to da je većina profesora sa ZŠEM-a iz “struke”. Tijekom studija na ZŠEM-u, sudjelovao je i na dva projekta, od kojih je jedan osvojio i ASIC Erdut. Cilj ASIC-ovog natjecanja bio je napraviti marketinški plan za općinu Erdut. Kolega Vinković bio je dio tima kojeg je vodila asistentica na ZŠEM-u, Matea Hanžek. Kako bi se bolje upoznali s općinom i njenim stanovnicima tim je otišao u općinu Erdut, što se pokazalo kao krucijalni potez za osvajanje tog internacionalnog natjecanja. Damjan ističe kako unatoč velikom osobnom trudu i zalaganju, sve to ne bi bilo moguće da nije imao podršku profesora, i zato i na diplomskoj razini opet bira ZŠEM na MBA programu Kvantitativnih financija.

"Rad u Lidlu mi je uvelike promijenio mišljenje o trgovini. Prije sam zamišljala posao u trgovini nemaštovitim i pomalo jednodimenzionalnim, ali sam se imala prilike uvjeriti u suprotno u ovih 6 mjeseci. Trgovina je jedna vrlo živa i pragmatična djelatnost koja te tjera da razmišljaš brzo, ne trpi puno praznog hoda i to se provlači kroz svačiji rad, ne samo u prodavaonicama. Zahtijeva tvoju kreativnost, ali onu koja ima uporište u realnim resursima. Volim raditi u Lidlu jer uočavam da ovaj posao razvija moje sposobnosti i uči me strukturi, što mi nikada nije bila jača strana :) Studiranje na ZŠEM-u mi je prije svega pomoglo da shvatim što želim raditi u bliskoj budućnosti. Škola nudi puno mogućnosti koje sam za vrijeme studiranja većinu iskoristila što se je pokazalo kao odličan potez. Profesori, asistenti i studentske službe ZŠEM-a će izgraditi svakog studenta koji želi raditi i biti uspješan u osobu koja može konkurirati za sve poslove na tržištu. Iznimno sam cijenila ZŠEM-ovu kulturu koja je promicala cjeloživotno učenje i koja nikada nije zaostajala za trendovima."

Iva Međugorac, Specijalist u odjelu zapošljavanja i HR marketinga

“Put do cilja nikad nije lagan, zahtjeva volju, upornost, hrabrost i još puno toga. Ono što nas često oblikuje jest upravo naš početak kao i okolina koju biramo. Moj „početak“ na putu prema zrelosti uključivao je školovanje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa na čemu sam ponajprije zahvalna svojim roditeljima koji su mi pružili priliku da budem dio te iste, međunarodno priznate, škole. ZŠEM, osim svojom vizijom koja je zaživjela i pokazala put mnogima, doprinijela je i kvalitetom izvrsnih predavača koji su prenošenjem znanja i vještina potrebnih za poslovanje na globalnoj razini uvelike utjecali na sve nas. Zahvalna sam na svakom iskustvu koje me odvelo tamo gdje danas ponosno stojim kao član PBZ grupe o kojoj imam samo riječi hvale. Moja svakodnevica se konkretno odvija u odjelu Marketinga i sastoji se od puno zanimljivih projekata koje u cijelosti planiramo i iznosimo do kraja. Okružena sam stručnjacima iz tog područja i svaki dan je nova prilika za učenje i nadograđivanje već dobro postavljenih temelja. Moj plan puta nije isplaniran do zadnjeg detalja jer život jednostavno tako ne funkcionira, ali je prepun malih ciljeva koji su samo moji i od kojih ne mislim odustati, a poslodavac koji ne odustaje i gura vas naprijed je poslodavac od kojeg imate što za naučiti. Poslodavac koji ulaže u svoje ljude je poslodavac kojeg treba zadržati. Ne zaboravite, vaš put krojite vi sami, birajte pametno i nikad ne odustajte! Ja sam svoje odabrala, danas sam i ja PBZ.”

Ema Miletić

“Tokom studiranja na ZŠEM-u susreo sam se s velikim brojem tema koje su me dočekale na samom radnom mjestu i uvelike mi olakšale radno iskustvo. Kao glavnu prednost ZŠEM-a istaknuo bih velik broj predavača s dugogodišnjim iskustvom u industriji. S druge strane P&G je multinacionalna kompanija koja ulaže puno u razvoj svojih zaposlenika kroz rad na zanimljivim projektima. Zbog toga P&G predstavlja odličan izbor za studente u potrazi za odličnim poslodavcem.”

Damir Kopljar, Sales Finance Manager Croatia & Slovenia